You are here
Home > Νέα - Συμβουλές > Ομαδικη γυμναστικη και οφελη

Ομαδικη γυμναστικη και οφελη

Σίγουρα θα έχετε δει στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας άτομα να μαζεύονται την ίδια ώρα προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, να γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, να διασκεδάζουν κι εσείς να τους παρακολουθείτε από μια γωνία συνεχίζοντας μόνοι σας με το ελλειπτικό και τον διπλανό σας να σας αγριοκοιτάει που ξεπεράσατε το δεκάλεπτο. Επειδή ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, ακόμη και στο… γυμναστήριο, γιατί να γυμνάζεστε μόνοι, ενώ μπορείτε σε μια ομάδα να ενισχύσετε τον υγιή ανταγωνισμό, να έχετε κοινούς στόχους, να προκαλείτε τον εαυτό σας, αλλά και να παίρνετε επιβράβευση όταν τα καταφέρνετε; 

Ας δούμε μερικούς λόγους για να προτιμήσετε την ομαδική γυμναστική 

Προωθεί το αίσθημα της συνέπειας
 Όταν λείπετε από ένα μάθημα δεν απογοητεύετε μόνο τον εαυτό σας, αλλά και ολόκληρη την ομάδα. Αυτό αναπόφευκτα κάνει όλα τα μέλη της ομάδας να είναι πιο συνεπή ως προς την παρουσία τους στα προγράμματα, αυξάνοντας το αίσθημα της ευθύνης τους απέναντι στην ομάδα.

 

Σας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο
 Πέρα από κοινωνικό, ο άνθρωπος είναι και ανταγωνιστικό ον, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Το γεγονός, όμως, ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε μια ομάδα και κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να ξεχωρίσουν, δίνει ένα ευγενές κίνητρο και προωθεί έναν υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος τελικά τους κάνει όλους να προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, χωρίς υπερβολές.

 

Προσφέρει κοινωνικοποίηση
 Όπως είναι φυσικό, το να εντασσόμαστε σε μια ομάδα μας κάνει πιο κοινωνικούς και μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο να γνωρίσουμε καινούργια άτομα, με τα οποία μάλιστα έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και εμπειρίες όσον αφορά τη γυμναστική και την υγεία. Μην εκπλαγείτε αν κάνετε έναν ή δύο πολύ καλούς φίλους μέσα από μια τέτοια δραστηριότητα.

 

Οδηγεί σε ταχύτερη βελτίωση
 Ο ρυθμός προόδου μέσα σε μια ομάδα είναι πιο γρήγορος σε σχέση με την ατομική γυμναστική και σε αυτό παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως το αίσθημα ανταγωνισμού που αναφέραμε, η εμψύχωση που λαμβάνουμε από άλλα μέλη της ομάδας, η πρόκληση που μας δημιουργούν οι στόχοι που θέτουμε ομαδικά, ο ενθουσιασμός κ.λπ. Όπως είναι φανερό, τα παραπάνω δεν τα έχουμε σε τέτοιο βαθμό, όταν βρισκόμαστε μόνοι μας πάνω στο στατικό ποδήλατο και κάνουμε πετάλι βαριεστημένα χαζεύοντας στην τηλεόραση.

 

Έχει ποικιλία:
Σε αντίθεση με την ατομική άσκηση, τα ομαδικά προγράμματα προσφέρουν πολλές εναλλακτικές, οι οποίες δεν μας αφήνουν να… «ρουτινιάσουμε». 

 

Είναι ασφαλής
Λόγω του ότι πάντα υπάρχουν γύρω σας άτομα που θα σπεύσουν να σας βοηθήσουν σε μια κατάσταση ανάγκης, αλλά και να σας συμβουλεύσουν όσοι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, η ομαδική γυμναστική θεωρείται ασφαλής. Η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά για άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, π.χ. είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας όπως διαβήτη.

 

Τονώνει την αίσθηση ευζωίας
 Σύμφωνα με έρευνες, αυτό το είδος γυμναστικής παρέχει περισσότερα λειτουργικά και ψυχολογικά οφέλη, τόσο στον υγιή πληθυσμό, όσο και σε αυτόν που αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτό οφείλεται ενδεχομένως και στην διασκέδαση που προσφέρει η γυμναστική μέσα σε μια ομάδα ατόμων, που την κάνει πιο ενδιαφέρουσα και πιο εκτονωτική.

 

Είναι επιμορφωτική
 Καθώς οι άνθρωποι μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους, αποκομίζουν γνώσεις, έρχονται σε επαφή με νέες ιδέες, προτάσεις, δοκιμασμένες συμβουλές, οι οποίες πολλές φορές δίνουν έναν αέρα καινοτομίας στο πρόγραμμα.

 

Προσφέρει διασκέδαση
Μαζί με την εκτόνωση, αν στην ομάδα σας βρείτε άτομα που σας ταιριάζουν θα μπορείτε να διασκεδάζετε, να γελάτε και να απολαμβάνετε το ομαδικό αίσθημα, χωρίς να νιώθετε συνεχώς ότι προσπαθείτε. Αυτό στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι είναι εξαιρετικά τονωτικό και ότι σας κάνει να χαμογελάτε περισσότερο!

 
Πηγή:clickatlife.gr
Top
Covid-19 Update 😷

Τη Δευτέρα 17/5 ο Α.Ο. Κάλλιστος θα επαναλειτουργήσει για όλα τα μέλη του.
Μετά από 6 μήνες ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σημάνει την επιστροφή του και θα είμαστε όλοι στο γήπεδο, ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχθούμε μικρούς και μεγάλους.
Η επίδειξη του εκτυπωμένου εγγράφου με το αποτέλεσμα του self test από τη πλατφόρμα του gov.gr θα είναι υποχρεωτική. Ένα αντίγραφο από το σχολείο για τους μαθητές, από την εργασία για τους εργαζόμενους ή ένα αποδεικτικό του self test ανά εβδομάδα για τους υπόλοιπους θα είναι αρκετό. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι υψίστης σημασίας και θα πραγματοποιείται χωρίς εξαιρέσεις, γι’ αυτό όσοι δε θα έχουν καταθέσει το αποδεικτικό τους στη γραμματεία του Συλλόγου δε θα μπορούν να γυμναστούν.
Για τη διαδικασία εισόδου όπως και για περαιτέρω διευκρινίσεις θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μες στις επόμενες μέρες, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τους χώρους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Για τα On Line μαθήματα κάντε κλικ στον σύνδεσμο.