You are here
Home > Uncategorized > Παιδιά και Φρούτα!

Παιδιά και Φρούτα!

Η αξία των φρούτων στην ζωή των παιδιών!

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρούτα είναι απαραίτητα για την υγεία μας και πόσο μάλλον για τα μικρά παιδάκια που χρειάζονται μια πολύ ισορροπημένη διατροφή για να μπορέσουν να μεγαλώσουν σωστά και αναπτυχθούν έτσι όπως πρέπει! Εξαρτώνται από εμάς ,γιατί ως γνωστόν η διατροφική εκπαίδευση ξεκινάει από τη μικρή ηλικία και είναι πολύ βασικό να μη στερηθούν τίποτα και να προσλάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά για να γίνουν υγιείς οργανισμοί.

Δεν είναι τυχαίο που μόλις συμπληρωθούν οι πρώτοι 6 μήνες ζωής των παιδιών, τα φρούτα είναι από τις πρώτες στερεές τροφές που θα εισαχθούν στο καθημερινό τους μενού. Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες, γι’αυτό και δεν πρέπει ποτέ να λείψουν από το διατροφολόγιο τους, γιατί μας ενδιαφέρει η υγεία των παιδιών και μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, τα φρούτα μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας, κάποιων μορφών καρκίνου και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Τα φρούτα περιέχουν πληθώρα βιταμινών, το καθένα έχει τη δική του θρεπτική αξία και δεν είναι μύθος αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες από τα παλιά τα χρόνια «φάε φρούτα παιδί μου για να μεγαλώσεις/ψηλώσεις» και ήταν η τέλεια απάντηση για τους ανθρώπους που έψαχναν έναν εύκολο τρόπο για μια καλή υγεία. Είναι από τις βασικές τροφές που προάγουν την καλή υγεία και συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα είδη, αλλά και τόσο μεγάλη ποικιλία στη γεύση.

Επίσης, τα φρούτα λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, βοηθάνε στην καλή λειτουργία του εντέρου των παιδιών, προστατεύουν από τη δυσκοιλιότητα και φυσικά δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού, οπότε θέλουμε 3 μερίδες φρούτων μέσα στην ημέρα, για την ακρίβεια ένα με το πρωινό τους γεύμα και από ένα με το δεκατιανό και απογευματινό τους ενδιάμεσο σνακ.

Όλα τα φρούτα αποτελούν θαυμάσιες πηγές θρεπτικών συστατικών, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Όταν αυτά απουσιάζουν από τη διατροφή μας παρατηρούνται οι γνωστές αβιταμινώσεις. Προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες και αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο ενυδάτωσης του σώματος, καθώς αποτελούνται κατά κύριο λόγο από νερό. Είναι διουρητικά και καθαρίζουν τα νεφρά και την κύστη.

Ειδικότερα τα παιδιά αποτελούν έναν «ευάλωτο» πληθυσμό σε σχέση με τον κίνδυνο αφυδάτωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η διατήρηση ενός αρνητικού υδατικού ισοζυγίου στο σώμα μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, πονοκεφάλους, έλλειψη ενέργειας και καλής διάθεσης, καθώς και δυσκολία συγκέντρωσης και μνήμης.

Τα φρούτα για τα παιδιά είναι τροφές με υψηλή θρεπτική αξία, με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και πρακτικές στην κατανάλωσή τους.

Τα φρούτα στην ζωή μας είναι μια απαραίτητη τροφή σε κάθε ηλικία!

Top
Covid-19 Update 😷

Τη Δευτέρα 17/5 ο Α.Ο. Κάλλιστος θα επαναλειτουργήσει για όλα τα μέλη του.
Μετά από 6 μήνες ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σημάνει την επιστροφή του και θα είμαστε όλοι στο γήπεδο, ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχθούμε μικρούς και μεγάλους.
Η επίδειξη του εκτυπωμένου εγγράφου με το αποτέλεσμα του self test από τη πλατφόρμα του gov.gr θα είναι υποχρεωτική. Ένα αντίγραφο από το σχολείο για τους μαθητές, από την εργασία για τους εργαζόμενους ή ένα αποδεικτικό του self test ανά εβδομάδα για τους υπόλοιπους θα είναι αρκετό. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι υψίστης σημασίας και θα πραγματοποιείται χωρίς εξαιρέσεις, γι’ αυτό όσοι δε θα έχουν καταθέσει το αποδεικτικό τους στη γραμματεία του Συλλόγου δε θα μπορούν να γυμναστούν.
Για τη διαδικασία εισόδου όπως και για περαιτέρω διευκρινίσεις θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μες στις επόμενες μέρες, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τους χώρους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Για τα On Line μαθήματα κάντε κλικ στον σύνδεσμο.