You are here
Home > Νέα - Συμβουλές > Συμβουλες για επιπεδη κοιλια

Συμβουλες για επιπεδη κοιλια

Όνειρό όλων των γυναικών αλλά και των ανδρών, ιδίως όταν βλέπουμε κάποια διάσημα πρόσωπα με τους εκπληκτικούς κοιλιακούς μυς. Όμως ίσως δεν είναι και τόσο δύσκολο! Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός για να βελτιώσουμε και να δυναμώσουμε την κοιλιά μας. Αν βέβαια μπορούμε να έχουμε κάποια βοήθεια, ακόμη καλύτερα. Τα πειθαρχημένα και αποφασισμένα άτομα χρησιμοποιούν τακτικά αθλητικό εξοπλισμό και δεν παραλείπουν την άσκησή τους. Ωστόσο αρκετά άτομα βαριούνται να κάνουν τις ίδιες ασκήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν ο στόχος σας είναι να αδυνατίσετε το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει είναι οι διατροφικές συνήθειες. Μόνο τότε οι επόμενες συμβουλές των ειδικών θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας!

Εντατική αεροβική άσκηση – cardio.
Αν γυμνάζεστε τακτικά και έχετε παρατηρήσει μόνο μία μικρή αλλαγή, τότε μάλλον πρέπει να αυξήσετε την ένταση στην αεροβική σας άσκηση. Θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα αρχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερο λίπος. 

Σφίγγετε τους κοιλιακούς σας. 
Αυτό είναι ένα εύκολο τέχνασμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σφίξετε τους κοιλιακούς μυς και να κρατήσετε για 15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε όσο περισσότερο μπορείτε μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να το κάνετε στο γραφείο σας ή στο σούπερ μάρκετ. Αρκεί να το θυμάστε. 

Πίνετε 10 – 12 ποτήρια νερό κάθε μέρα. 
Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό. Είναι λάθος να πιστεύετε ότι ο καφές, ο χυμός ή το τσάι μπορούν να υποκαταστήσουν το νερό. Η αλήθεια είναι ότι τίποτε ποτέ δεν μπορεί να το αντικαταστήσει. Πίνετε νερό. Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες από το σώμα και έτσι θα το βοηθήσει να χάσει βάρος.

Πλάγια σανίδα
Η άσκηση αυτή είναι πολύ αποτελεσματική αν θέλετε να γυμνάσετε όλο το σώμα σας. Θα ενισχυθεί πολύ ο πυρήνας δηλαδή η κοιλιά. Το σώμα πρέπει να είναι  σε ευθεία γραμμή. Βεβαιωθείτε ότι δεν κάμπτεται. Κρατηθείτε στη θέση αυτή για 30 – 40 δευτερόλεπτα. Ή ακόμη περισσότερο αν αισθάνεστε ότι είστε αρκετά δυνατή.  

Συμπεριλάβετε και άλλες ασκήσεις
Υπάρχουν πολλές ασκήσεις για τους κοιλιακούς, που ίσως δεν έχετε ακούσει και οι οποίες μπορούν να κάνουν τους κοιλιακούς σας πιο ανάγλυφους. Κάντε την τακτική σας προπόνηση πιο ενδιαφέρουσα δοκιμάζοντας νέες ασκήσεις. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε  την ένταση ή τον αριθμό των σετ. 

Μην τρώτε το βραδινό σας γεύμα αργά 
Μήπως είστε κουκουβάγια; Πόσο αργά πηγαίνετε στο κρεβάτι; Αν μένετε ξύπνια μέχρι τα μεσάνυχτα ίσως τσιμπολογάτε κάτι μετά τις 9 το βράδυ. Ακόμη όμως και αν το σνακ σας αποτελείται από υγιεινά τρόφιμα θα πρέπει να το αποφεύγετε. Τη νύκτα το σώμα είναι πολύ κουρασμένο για να αφομοιώσει τα τρόφιμα και τα αποθηκεύει στα λιποκύτταρα. Πηγαίνετε για ύπνο πιο νωρίς. Θα αφήσετε τον οργανισμό σας να ξεκουραστεί, να καταναλώσει λιγότερες θερμίδες και αντί να παίρνει βάρος θα χάνει.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι είναι δυνατόν να έχουμε επίπεδη κοιλιά. Όλα εξαρτώνται από τη δύναμη της θέλησης και την αφοσίωση σε αυτό που θέλουμε πράγματι να κάνουμε. 

 

Πηγή: diet4me.gr

Top
Covid-19 Update 😷

Τη Δευτέρα 17/5 ο Α.Ο. Κάλλιστος θα επαναλειτουργήσει για όλα τα μέλη του.
Μετά από 6 μήνες ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σημάνει την επιστροφή του και θα είμαστε όλοι στο γήπεδο, ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχθούμε μικρούς και μεγάλους.
Η επίδειξη του εκτυπωμένου εγγράφου με το αποτέλεσμα του self test από τη πλατφόρμα του gov.gr θα είναι υποχρεωτική. Ένα αντίγραφο από το σχολείο για τους μαθητές, από την εργασία για τους εργαζόμενους ή ένα αποδεικτικό του self test ανά εβδομάδα για τους υπόλοιπους θα είναι αρκετό. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι υψίστης σημασίας και θα πραγματοποιείται χωρίς εξαιρέσεις, γι’ αυτό όσοι δε θα έχουν καταθέσει το αποδεικτικό τους στη γραμματεία του Συλλόγου δε θα μπορούν να γυμναστούν.
Για τη διαδικασία εισόδου όπως και για περαιτέρω διευκρινίσεις θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μες στις επόμενες μέρες, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τους χώρους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Για τα On Line μαθήματα κάντε κλικ στον σύνδεσμο.