You are here
Home > Νέα - Συμβουλές > Γιατί είναι μου είναι απαραίτητη η άθληση και η σωστή διατροφή;

Γιατί είναι μου είναι απαραίτητη η άθληση και η σωστή διατροφή;

Περισσότερο από το μισό του ενήλικου πληθυσμού των Η.Π.Α. είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι με τα ποσοστά να είναι ιδιαίτερα ψηλά μεταξύ των γυναικών. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών όπως στεφανιαίας νόσου, διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, εγκεφαλικά επεισόδια και ορισμένες μορφές καρκίνου, ιδιαίτερα καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική μέθοδο στην πρόληψη της παχυσαρκίας και την προώθηση της απώλειας βάρους. 
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και πιο συχνά ανθρώπους όλων των ηλικιών να γυμνάζονται είτε σε οργανωμένα γυμναστήρια είτε σε γήπεδα είτε ακόμη και στο δρόμο. Για τον μέσο άνθρωπο που δεν ασχολείται ενεργά με τον πρωταθλητισμό, η μείωση του σωματικού λίπους είναι πολλές φορές θέμα αισθητικής ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η μείωση του σωματικού λίπους είναι θέμα υγείας.

Έρευνες δείχνουν οτι η έλλειψη σωματικής άσκησης και η καθιστική ζωή είναι στενά συνδεδεμένη με την εφηβική παχυσαρκία. Είναι άλλωστε κοινώς αποδεκτό πως η μειωμένη φυσική δραστηριότητα οδηγεί σε αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας παγκοσμίως. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε και έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise, της οποίας τα δεδομένα έδειξαν ότι η αύξηση των επιπέδων δραστηριότητας και η μείωση του χρόνου που δαπανάται σε καθιστικές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, πρέπει και οι δύο να θεωρηθούν ως πιθανές στρατηγικές παρέμβασης σε προγράμματα πρόληψης της παχυσαρκίας.

Το κλειδί για τον έλεγχο του βάρους είναι η εξισορρόπηση της ενέργεια των τροφών που καταναλώνουμε και της ενέργειας που καίμε. Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε. Η άσκηση που απαιτείται για να υπάρχει απώλεια βάρους εξαρτάται από το πόσο τρώτε και το πόσο γυμνάζεστε. Γενικά φαίνεται ότι όσοι συνδυάζουν την άσκηση με δίαιτα έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με αυτούς που δεν ασκούνται καθόλου ή έκαναν μόνο δίαιτα. 

Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας, τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Το σημαντικό είναι να βρείτε τη σωστή άσκηση για σας. Αν η άσκηση που επιλέξετε σας διασκεδάζει και σας ευχαριστεί τότε αυτό είναι ένα καλό κίνητρο για να τη συνεχίσετε!

Πηγή :in shape

Top
Covid-19 Update 😷

Τη Δευτέρα 17/5 ο Α.Ο. Κάλλιστος θα επαναλειτουργήσει για όλα τα μέλη του.
Μετά από 6 μήνες ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σημάνει την επιστροφή του και θα είμαστε όλοι στο γήπεδο, ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχθούμε μικρούς και μεγάλους.
Η επίδειξη του εκτυπωμένου εγγράφου με το αποτέλεσμα του self test από τη πλατφόρμα του gov.gr θα είναι υποχρεωτική. Ένα αντίγραφο από το σχολείο για τους μαθητές, από την εργασία για τους εργαζόμενους ή ένα αποδεικτικό του self test ανά εβδομάδα για τους υπόλοιπους θα είναι αρκετό. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι υψίστης σημασίας και θα πραγματοποιείται χωρίς εξαιρέσεις, γι’ αυτό όσοι δε θα έχουν καταθέσει το αποδεικτικό τους στη γραμματεία του Συλλόγου δε θα μπορούν να γυμναστούν.
Για τη διαδικασία εισόδου όπως και για περαιτέρω διευκρινίσεις θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μες στις επόμενες μέρες, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τους χώρους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Για τα On Line μαθήματα κάντε κλικ στον σύνδεσμο.