You are here
Home > Uncategorized > Βελιγραδι 2017: Ελληνικος θριαμβος στο 34ο Ευρωπαϊκο Πρωταθλημα

Βελιγραδι 2017: Ελληνικος θριαμβος στο 34ο Ευρωπαϊκο Πρωταθλημα

 
Τι μπορεί να πει κανείς για τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που μετείχαν στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι; Η μικρή ελληνική ομάδα κατάφερε να κάνει σπουδαία πράγματα στην Κόμπανκ αρένα και να γράψει ιστορία. 

Οι μόλις επτά αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν τρία μετάλλια και κράτησαν τη χώρα μας ψηλά στον πίνακα των μεταλλίων. Η Ελλαδα διαθέτει αυτή τη στιγμή ορισμένους από τους καλύτερους αθλητές του πλανήτη στα αγωνίσματα τους. Η Κατερίνα Στεφανίδη δίχως αμφιβολία είναι αν όχι η καλύτερη, μία από τις καλύτερες αθλήτριες του επί κοντώ στο πλανήτη. Ο Κώστας Φιλιππίδης βρίσκεται ανάμεσα στους τοπ, με συνέπεια σε μεγάλα άλματα και διακρίσεις, κάτι ανάλογο ισχύει και για την Βούλα Παπαχρήστου, που έχει καταφέρει τον τελευταίο χρόνο να καθιερωθεί στο αγώνισμα. 

 
Οι τρεις αθλητές έχουν σχεδόν παράλληλη πορεία, με διακρίσεις και μετάλλια από την εποχή, που ήταν στις κατηγορίες των μικρών και δείχνουν να έχουν την δυναμική να μείνουν στην κορυφή για αρκετά ακόμη χρόνια . 
 
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που για μία θέση δεν έτρεξε στον τελικό των 60 μ. εμπόδια και έδειξε πως πλέον ακολουθεί το επίπεδο των καλύτερων αθλητριών στον πλανήτη.
 
Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε ολοκληρώσει επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση τη στιγμή που δέχθηκε πρόσκληση από την ΕΑΑ για να πάρει μέρος σε αυτή. 
Ο έφηβος αθλητής πήρε το “βάπτισμα του πυρός”, τις εμπειρίες, τις εικόνες και πλέον μπορεί να ετοιμάζονται για τις διοργανώσεις που ακολουθούν. 
 
Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης επέστρεψε σε υψηλό επίπεδο και παρά το γεγονός ότι δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στη διοργάνωση έδειξε πως έχει ακόμη τη δυνατότητα να δίνει το παρών στα κορυφαία γεγονότα. Το ντεμπούτο της Σπανουδάκη στη διοργάνωση συνοδεύτηκε από άκυρη εκκίνηση. Η νεαρή έχει μπροστά της το μέλλον να δουλέψει σκληρά και να επιστρέψει καλύτερη σε μία άλλη διοργάνωση.
 
Ενα άλλο χαρακτηριστικό του 34ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που λειτούργησε θετικά προς τους αθλητές μας ήταν η έντονη παρουσία Ελλήνων στις εξέδρες. Φίλοι του στίβου, αθλητές, προπονητές, απλοί πολίτες ταξίδεψαν στο Βελιγράδι για να δουν από κοντά τη διοργάνωση και να ζήσουν μαζί με τους αθλητές μας μοναδικές στιγμές.
 
Η Ελλάδα κατέλαβε την 7η θέση στον πίνακα των μεταλλίων και την στον πίνακα βαθμολογίας.  Νικήτρια ομάδα ήταν η Πολωνία που κατέκτησε συνολικά 12 μετάλλια (7-1-4) ακολούθησαν οι Βρετανοί με 10 και οι Γερμανοί με εννέα. Το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, θα γίνει το 2019 στη Γλασκώβη.
  
 
Οι θέσεις των αθλητών μας
Τελικοί
1η 4,85 μ. Κατερίνα Στεφανίδη επί κοντώ
2ος 5,85 μ. Κώστας Φιλιππίδης επί κοντώ
3η 14,24 μ. (14,12 μ. πρ.) Βούλα Παπαχρήστου τριπλούν
11ος 5,50 μ.Εμμανουήλ Καραλής επί κοντώ
 
Ημιτελικός
8η 8.10/8.08 (πρ.) Ελισάβετ Πεσιρίδου 60 μ. εμπ.
 
Προκριματικός
22ος18,83 μ.  Μιχάλης Σταματόγιαννης σφαιροβολία
– Ραφαέλα Σπανουδάκη 60 μ. ακυρώθηκε

Leave a Reply

Top
Covid-19 Update 😷

Τη Δευτέρα 17/5 ο Α.Ο. Κάλλιστος θα επαναλειτουργήσει για όλα τα μέλη του.
Μετά από 6 μήνες ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σημάνει την επιστροφή του και θα είμαστε όλοι στο γήπεδο, ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχθούμε μικρούς και μεγάλους.
Η επίδειξη του εκτυπωμένου εγγράφου με το αποτέλεσμα του self test από τη πλατφόρμα του gov.gr θα είναι υποχρεωτική. Ένα αντίγραφο από το σχολείο για τους μαθητές, από την εργασία για τους εργαζόμενους ή ένα αποδεικτικό του self test ανά εβδομάδα για τους υπόλοιπους θα είναι αρκετό. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι υψίστης σημασίας και θα πραγματοποιείται χωρίς εξαιρέσεις, γι’ αυτό όσοι δε θα έχουν καταθέσει το αποδεικτικό τους στη γραμματεία του Συλλόγου δε θα μπορούν να γυμναστούν.
Για τη διαδικασία εισόδου όπως και για περαιτέρω διευκρινίσεις θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μες στις επόμενες μέρες, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τους χώρους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Για τα On Line μαθήματα κάντε κλικ στον σύνδεσμο.