c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

Αθλητικός Όμιλος Κάλλιστος

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Αυτό που χαρακτηρίζει τους δύσκολους ανθρώπους, είναι σαφώς ότι αψηφούν τη λογική. Τις περισσότερες φορές αγνοούν ή δεν ενδιαφέρονται για το πόσο αρνητικά μπορεί να επηρεάζουν τους γύρω τους.

Υπάρχουν και φορές που το κάνουν εν γνώση τους γιατί απολαμβάνουν το άγχος και τη στεναχώρια που δημιουργούν. Το πιο άσχημο κομμάτι είναι ότι και βάσει ερευνών, μια τέτοια κατάσταση στρες και στεναχώριας μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον εγκέφαλο.

Πώς, λοιπόν, μπορεί κανείς να εντοπίσει τους τοξικούς ανθρώπους γύρω του και να τους αποβάλει; Τη λύση μας έδωσαν οι έξυπνοι άνθρωποι με τον τρόπο που χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Ακολουθώντας το παράδειγμα τους θα μπορέσεις και εσύ να έχεις τον έλεγχο σε καταστάσεις με δύσκολους ανθρώπους. Παρακάτω θα βρεις τους τρόπους που οι έξυπνοι άνθρωποι χειρίζονται τους δύσκολους ανθρώπους!

Θέσε τα όρια σου

Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν το συνήθειο να σε τραβάνε στο δράμα τους. Γκρινιάζουν συνεχώς, θέλουν και απαιτούν να αφιερώσεις όλον το χρόνο σου σε αυτόν. Ουσιαστικά να αναλυθείς στα δικά τους ανούσια -τις περισσότερες φορές- προβλήματα. Ένας έξυπνος άνθρωπος αυτό που θα έκανε είναι να βάλει όρια. Στο πόσα παράπονα θα ακούσει, πόσο χρόνο θα αφιερώσει και πότε είναι η στιγμή να απομακρυνθεί γιατί πολύ απλά έχει αρχίσει να επηρεάζεται αρνητικά.

Σκέψου το σαν να καθόσουν δίπλα από κάποιον που κάπνιζε σαν φουγάρο, αδιαφορώντας για το αν σε ενοχλεί. Τι θα έκανες; Σίγουρα μια πρώτη παρατήρηση και παράκληση για να σταματήσει και στην περίπτωση που το συνέχιζε θα έφευγες. Σκέψου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και με αυτού του είδους των ανθρώπων!

Διατήρησε την ψυχραιμία σου

Ακόμη μια συνήθεια των δύσκολων ανθρώπων είναι ότι δεν είναι λίγες οι φορές που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Μην καθίσεις να αναλωθείς και να επενδύσεις συναισθηματικά. Δες το σαν τρίτος, σαν κάποιος ψυχολόγος, έτσι ώστε να διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο ακέραια την ψυχική σου διάθεση και την ψυχραιμία σου! Μην προσπαθήσεις να τους εκλογικεύσεις, θα χάσεις τσάμπα το χρόνο σου.

Αναγνώρισε τα συναισθήματά σου

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τους τοξικούς ανθρώπους είναι να μπορείς να αναγνωρίζεις τι νιώθεις σε κάθε δεδομένη στιγμή. Διατηρώντας μια απόσταση από τα άτομα που σε επηρεάζουν αρνητικά ψυχολογικά, καταφέρνεις να ισορροπείς την ψυχική σου υγεία, ακόμα και σε στιγμές που ο εκνευρισμός σου έχει χτυπήσει κόκκινο. Όσο μεγαλύτερη ψυχική ισορροπία έχεις τόσο λιγότερο θα σε επηρεάζουν βλαβερά άτομα.

Επικεντρώσου στη λύση και όχι στο πρόβλημα

Όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, οι τοξικοί άνθρωποι έχουν την τάση να επιμένουν μόνο στο πρόβλημα. Το βλέπουν σαν υπέρτατο εμπόδιο και αδυνατούν να βρουν μια λύση. Οι έξυπνοι άνθρωποι, αντιθέτως, βλέπουν το πρόβλημα, το επεξεργάζονται και μέσα στα επόμενα λεπτά, ξεκινούν να δουλεύουν στις πιθανές λύσεις. Για τους έξυπνους ανθρώπους δεν υπάρχει οι λέξεις αδιέξοδο και πανικός. Για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να μην υπάρχει πανικός!

Μην ξεχνάς

Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι έχουν την ικανότητα να συγχωρούν εύκολα. Όμως, το σημαντικό είναι ότι δεν ξεχνούν. Η συγχώρεση είναι κάτι πολύ βασικό, προκειμένου κάποιος να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής του. Οι τοξικοί άνθρωποι, κρατάνε αυτό που λέμε «μανιάτικο» και δε μπορούν να το ξεπεράσουν, μένοντας έτσι αιωνίως στα ίδια αρνητικά σκηνικά.

Καταπολέμησε τις αρνητικές σκέψεις

Ναι φυσικά είναι στιγμές που ακόμα και οι έξυπνοι άνθρωποι καταβάλλονται από την αρνητικότητα των τοξικών ανθρώπων. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και επόμενο, ειδικά όταν δε φεύγεις μακριά τους.

Εννοείται πως δεν είναι κακό να νιώθεις άσχημα για τον άλλον, όσο παρανοϊκός και να γίνεται. Βέβαια, πρέπει να προσέξεις να μην σε επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό που να σε πάρει η κατηφόρα της αρνητικότητας. Εάν πιάσεις τον εαυτό σου να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, πες στοπ και αντιμετώπισε το!

Κοιμήσου

Όση περισσότερη κούραση μαζεύεις, τόσο δυσκολότερο είναι να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους ανθρώπους και όλο το χάος της αρνητικότητάς τους. Ο ύπνος είναι πολύ βασικός γιατί το μυαλό σου ηρεμεί, ανασυγκροτείται και μπορεί να επεξεργαστεί όλα όσα μπορεί να τον απασχόλησαν μέσα στη μέρα του. Γεμίζοντας τις μπαταρίες σου, θα σου είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις τοξικούς ανθρώπους και δύσκολες καταστάσεις!

Μίλα στους ανθρώπους γύρω σου

Όλοι μας χρειαζόμαστε κάποιον να μιλήσουμε κάποιες στιγμές. Ακόμα και οι έξυπνοι άνθρωποι. Δεν είναι υγιές να τα κρατάς όλα μέσα σου και για αυτό ο κοντινός σου κύκλος θα πρέπει να απαρτίζεται από άτομα που να μπορούν να κατανοήσουν και να σε βοηθήσουν σε περίπτωση που βρεθείς σε μια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση.

Εάν περιτριγυρίζεσαι από τοξικούς ανθρώπους το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μιζεριάζετε πάνω από το πρόβλημα. Σαν έξυπνος άνθρωπος διάλεξε με προσοχή ποιο θα είναι το support group σου γιατί αυτό θα είναι εκεί όταν χρειάζεσαι κάποιον να σε επαναφέρει