You are here
Home > Νέα - Συμβουλές > χαστε απλα και γρηγορα 75 θερμιδες στην καθημερινοτητα σας

χαστε απλα και γρηγορα 75 θερμιδες στην καθημερινοτητα σας

 Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η δημιουργία αρνητικού ενεργειακού ισοζυγίου, το να καίμε δηλαδή περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνουμε. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω μείωσης της ενεργειακής πρόσληψης, είτε μέσω αύξησης της φυσικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά την τελευταία, υπάρχουν αρκετοί και εύκολοι τρόποι με τους μπορεί ο καθένας να κάψει επιπλέον θερμίδες με τις καθημερινές του δραστηριότητες, χωρίς καν να το καταλάβει.

Περπατήστε!

Ένας πολύ απλός τρόπος να αυξήσετε τη δραστηριότητά σας είναι το περπάτημα. Αφήστε το αυτοκίνητο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και προτιμήστε να πάτε στον προορισμό σας με τα πόδια. Με το περπάτημα μπορούν να καούν περίπου 200 με 300 θερμίδες ανά ώρα, άρα 75 θερμίδες μπορείτε να κάψετε με περπάτημα περίπου 15 – 20 λεπτών.

Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με τα ψώνια σας. Τέλος, για τους λάτρες των κατοικίδιων, η καθημερινή βόλτα με τον σκύλο για 20 λεπτά σας γλιτώνει από 75 θερμίδες, ενώ αν προτιμάτε ένα μέτριας έντασης τρέξιμο μαζί του, η απώλεια αυτή θα πραγματοποιηθεί συντομότερα.

Ανεβείτε σκάλες 

Μια βολική στους περισσότερους συνήθεια είναι η χρήση του ασανσέρ. Αν λοιπόν επιθυμείτε να κάψετε θερμίδες, αποφύγετέ το. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε τις σκάλες- με 7 λεπτά θα έχετε χάσει 75 θερμίδες. Σε περίπτωση που μεταφέρετε βαριά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα τσάντες από ψώνια, θα κάψετε ακόμα περισσότερο.

Κάντε ποδήλατο

Τώρα που έφτασε η άνοιξη, τι ωραιότερο από μια βόλτα με ποδήλατο! Κάντε ποδήλατο και απολαύστε τη φύση και τον καιρό καίγοντας παράλληλα θερμίδες.

Μια χαλαρή 15λεπτη βόλτα, θα σας απαλλάξει άμεσα από 75 θερμίδες. Αν πάλι θέλετε βόλτα με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, θα κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες, ενδυναμώνοντας και τους μυς σας.

Χορέψτε!

Ο χορός αποτελεί έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο απώλειας βάρους. Σύμφωνα με μελέτες, ανάλογα με το είδος και τη διάρκεια του χορού, μπορούν να καούν από 4 έως και 10 θερμίδες ανά λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο έχει τη δυνατότητα να κάψει 75 περίπου θερμίδες σε 15 – 20 λεπτά.

Κάντε δουλείες στο σπίτι

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, το ξεσκόνισμα, το σφουγγάρισμα, το άπλωμα, το σιδέρωμα των ρούχων, το πλύσιμο πιάτων ή παραθύρων κ.λπ. είναι απλές καθημερινές δραστηριότητες μέσω των οποίων καίτε θερμίδες, χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Για παράδειγμα, με 30 λεπτά πλύσιμο πιάτων, ξεσκόνισμα ή σιδέρωμα μπορείτε να κάψετε 75 θερμίδες. Το ίδιο ισχύει και με 15 λεπτά πλύσιμο παραθύρων, σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγάρισμα.

Ασχοληθείτε με την κηπουρική

Αν είστε τύπος που ασχολείται με τη φροντίδα του κήπου, συνεχίστε να το κάνετε και επωφεληθείτε. Κόβοντας το γκαζόν με χλοοκοπτικό θα εξασφαλίσετε απώλεια περισσότερων από 75 θερμίδων σε λιγότερο από 20 λεπτά ή 110 θερμίδων με μια μηχανή χειρός.

Το μάζεμα ακόμη των φύλλων με τσουγκράνα ή το φτυάρισμα για 20 λεπτά, σας χαρίζουν και αυτά την ίδια απώλεια. Τέλος, για τους πιο ορεξάτους και δυνατούς, υπάρχει η επιλογή του σκαψίματος, όπου με μία ώρα θα μπορούσαν να δαπανηθούν περίπου 500 θερμίδες.

Πλύνετε το αυτοκίνητό σας!

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου για 20 λεπτά ή και λιγότερο, είναι άλλος ένας τρόπος με τον οποίο θα χάσετε 75 θερμίδες. Αν κάνετε και το εσωτερικό μέρος εκτός από το έξω, δουλειά για την οποία θα χρειαστούν ίσως και δύο ώρες, θα μπορέσετε να κάψετε περισσότερες από 500 θερμίδες. Βάλτε λοιπόν μουσική, πάρτε σφουγγάρι και λάστιχο και ξεκινήστε.

Επιλέξτε ένα σπορ!

Αν σας αρέσουν τα σπορ, μπορείτε να παίξετε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις κ.ά. Δέκα λεπτά αρκούν για να καούν το λιγότερο 75 θερμίδες. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε το κολύμπι στη θάλασσα ή και την ορειβασία, και να αυξήσετε έτσι κατά πολύ τη φυσική σας δραστηριότητα.

Πηγή: mednutrition.gr

 

Top
Covid-19 Update 😷

Τη Δευτέρα 17/5 ο Α.Ο. Κάλλιστος θα επαναλειτουργήσει για όλα τα μέλη του.
Μετά από 6 μήνες ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σημάνει την επιστροφή του και θα είμαστε όλοι στο γήπεδο, ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχθούμε μικρούς και μεγάλους.
Η επίδειξη του εκτυπωμένου εγγράφου με το αποτέλεσμα του self test από τη πλατφόρμα του gov.gr θα είναι υποχρεωτική. Ένα αντίγραφο από το σχολείο για τους μαθητές, από την εργασία για τους εργαζόμενους ή ένα αποδεικτικό του self test ανά εβδομάδα για τους υπόλοιπους θα είναι αρκετό. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι υψίστης σημασίας και θα πραγματοποιείται χωρίς εξαιρέσεις, γι’ αυτό όσοι δε θα έχουν καταθέσει το αποδεικτικό τους στη γραμματεία του Συλλόγου δε θα μπορούν να γυμναστούν.
Για τη διαδικασία εισόδου όπως και για περαιτέρω διευκρινίσεις θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μες στις επόμενες μέρες, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τους χώρους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Για τα On Line μαθήματα κάντε κλικ στον σύνδεσμο.