You are here
Home > Νέα - Συμβουλές > 6 βηματα για να ξεκινησεις γυμναστικη σημερα!

6 βηματα για να ξεκινησεις γυμναστικη σημερα!

Tι είναι το κίνητρο;

To κολεγιακό λεξικό Merriam-Webster ορίζει το κίνητρο ως «κάτι το οποίο δίνει σκοπό και κατεύθυνση σε μία συμπεριφορά». Με αφορμή αυτό τον ορισμό, αναζητήσαμε τι είναι αυτό που μας ωθεί να σηκωθούμε από τον καναπέ και να κάνουμε γυμναστική.

Για κάποιους ανθρώπους, όπως οι αθλητές, ίσως είναι η επιθυμία τους να ανταγωνιστούν και να νικήσουν. Για άλλους, ίσως είναι η επιθυμία τους να είναι υγιείς ή να ζήσουν περισσότερο για τα παιδιά τους. Για τους περισσότερους, όμως, ο στόχος συνήθως είναι να χάσουν βάρος. Αλλά ο στόχος αυτός είναι αρκετός για να μας κινητοποιήσει; Αν κρίνουμε από τα ποσοστά παχυσαρκίας, μάλλον όχι.

Το πρόβλημα είναι πως πολλοί από εμάς πιστεύουμε πως μία μέρα θα ξυπνήσουμε και θα επιθυμούμε να αθληθούμε. Κάπου εδώ, ο μύθος αυτός καταρρίπτεται και το ζητούμενο γίνεται ένα: να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι το κίνητρο. Πως; Επαναπροσδιορίζοντας το!

1. Θέσε στόχους. Όσους θέλεις.

Είτε καθημερινούς (περπάτημα για 20 λεπτά), είτε εβδομαδιαίους (θα αθληθώ τουλάχιστον 3 φορές). Έχοντας τον εαυτό σου πάντα να «δουλεύει» για κάτι, μεγάλο ή μικρό, είναι ένας τρόπος να τον κρατάς σε εγρήγορση.

2. Προετοιμασία

Αφού το αποφάσισες, κάνε το εύκολο. Δηλαδή, προετοίμασε ό,τι χρειάζεσαι, από την τσάντα του γυμναστηρίου μέχρι τα γεύματα σου και φτιάξε ένα πλάνο με τις ασκήσεις που θα κάνεις εκείνη την ημέρα. Πόσες φορές δεν πήγες γυμναστήριο γιατί το να βρεις τα αθλητικά σου παπούτσια θύμιζε κυνήγι κάποιου χαμένου θησαυρού;

3. Αυτοπειθαρχία

Μέρος όσων κάνουμε κάθε μέρα έχει σχέση με τη ρουτίνα και τις συνήθειες μας. Αν μπορείς να μετατρέψεις μία άσκηση σε συνήθεια, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνεις τη γυμναστική ευκολότερη υπόθεση.

4. Ευελιξία

Αντί να παραλείψεις τη γυμναστική μίας ημέρας επειδή είσαι πολύ κουρασμένη -θα συμβεί κάποιες φορές-, έχε πάντα στο μυαλό σου ένα εναλλακτικό σχέδιο. Για παράδειγμα, αυτή τη φορά ανέβα στο σπίτι σου με τις σκάλες. Όχι ασανσέρ!

 

5. Δέσμευση

Το να είσαι υγιής δεν είναι μία απόφαση που την παίρνεις για μία μέρα, αλλά ένα μοτίβο που επιλέγεις να ακολουθείς καθημερινά. Το να επαναπροσδιορίζεις τους στόχους σου τακτικά είναι απαραίτητο, ώστε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου το σκοπό σου. Μη ξεχνάς να εκτιμάς τη «διαδρομή» που έχεις κάνει μέχρι τώρα.

6. Διασκέδασέ το!

Η άσκηση μερικές φορές μοιάζει σαν ένα επιπλέον καθήκον. Αλλά όχι! Η κίνηση είναι χαρά. Χοροπήδα, παίξε, χόρεψε και νιώσε χαρούμενη!

Πηγή :shape.gr

 

Top
Covid-19 Update 😷

Τη Δευτέρα 17/5 ο Α.Ο. Κάλλιστος θα επαναλειτουργήσει για όλα τα μέλη του.
Μετά από 6 μήνες ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σημάνει την επιστροφή του και θα είμαστε όλοι στο γήπεδο, ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχθούμε μικρούς και μεγάλους.
Η επίδειξη του εκτυπωμένου εγγράφου με το αποτέλεσμα του self test από τη πλατφόρμα του gov.gr θα είναι υποχρεωτική. Ένα αντίγραφο από το σχολείο για τους μαθητές, από την εργασία για τους εργαζόμενους ή ένα αποδεικτικό του self test ανά εβδομάδα για τους υπόλοιπους θα είναι αρκετό. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι υψίστης σημασίας και θα πραγματοποιείται χωρίς εξαιρέσεις, γι’ αυτό όσοι δε θα έχουν καταθέσει το αποδεικτικό τους στη γραμματεία του Συλλόγου δε θα μπορούν να γυμναστούν.
Για τη διαδικασία εισόδου όπως και για περαιτέρω διευκρινίσεις θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μες στις επόμενες μέρες, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τους χώρους χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Για τα On Line μαθήματα κάντε κλικ στον σύνδεσμο.